Fria Tidningen

Kristendomen fortsatt särställning i skolan

På söndagen blev det känt att regeringen vill att kristendomen ska ha en fortsatt särställning i skolan. Därmed går de emot Skolverkets förslag om att alla religioner ska ha samma ställning i undervisningen. Vänsterpartiet är kritiska till förslaget och tycker att man ska avskaffa religionskunskapen.

– I vårt moderna samhälle har religionen blivit en ideologi bland andra. Det finns därför ingen anledning att religionskunskapen ska vara ett obligatoriskt ämne varken i grund- eller gymnasieskolan. Istället borde religionens påverkan på människor och samhälle ingå i undervisningen i historia och samhällskunskap, säger Rossana Dinamarca (V), skolpolitisk talesperson i ett uttalande.

Jan Björklund bemöter kritiken med att Kristendomen är en viktig del av vårt kulturarv.

– Antingen man nu själv bekänner sig som religiös eller kristen eller inte, är det ett faktum att kristendomen har haft det inflytandet och det är därför som eleverna i vårt land behöver lära sig en hel del om detta. Det är en del av vårt kulturarv, säger Jan Björklund till Dagens nyheter.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu