Fria Tidningen

Brister i hemsjukvården trots larm

Trots att Socialstyrelsen, för två år sedan, lämnade en kritisk rapport till regeringen om brister inom hemsjukvården, så kvarstår problemen. Det visar en granskning som Sveriges radio har gjort. I vissa fall har situationen förvärrats samtidigt som allt fler får vård i hemmet då sjukhusplatserna minskar.

- Jag har varit med tillräckligt länge för att se att ingenting händer. Vi har rapporter på rapporter som visar brister på samordning, att vi borde ha en organisation som klarar av att ge människor trygghet i hemmet. Ingen tar ansvar för att verkligen bygga upp en vård som fungerar, säger Ann Johansson, distriktssköterska i Stockholm till Sveriges radio.

Socialstyrelsens granskning visade bland annat att patientsäkerheten inom hemsjukvården äventyras på grund av personalbrist.

Socialstyrelsen har själv inte följt upp de brister som de själva har påpekat. Till Sveriges radio säger Per-Anders Sunesson, tillsynschef på Socialstyrelsen, att de nu kommer att göra en uppföljning.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu