Fria Tidningen

Folkomröstning om vården i Västerbotten

Folkomröstning kommer att hållas i september.

”Som en del i att nå balans i ekonomin beslutade Västerbottens läns landsting 2011 att minska antalet vårdplatser i Dorotea och att ersätta den stationerade ambulansen i Åsele med en akutbil. Vill du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser och läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans?”

Så lyder frågan som västerbottningarna ska svara på i folkomröstningen om vården i länet. Det kom gruppledarna för alla partier i landstinget i Västerbotten överens om i förra veckan.

Det står nu också klart att folkomröstningen kommer hållas i september.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Full aktivitet på 8 mars

8 mars

"Ta natten tillbaka", "Stopp, jag äger min egen kropp" och "Schyst lön och lika villkor". Det är några av parollerna i årets 8 mars-firande. Fria Tidningen har sammanställt några av de demonstrationer och manifestationer som planeras på fredag.

Fria Tidningen

Kommunen sa ja till vårdplatser

Doroteaupproret

Kommunstyrelsen i Dorotea har beslutat att säga ja till att kommunen själv ska hålla med två akutvårdplatser på kommunens särskilda boende Bergvattengården istället för att fortsätta driva kravet om att få tillbaka de fyra platserna på Doroteas sjukstuga som drogs in i februari.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu