Göteborgs Fria

Moderat oroad för nedläggning

Om MR-enheten läggs ner riskerar kommunens MR-arbete att påverkas negativt. Det säger Jesper Vestlund (M), ledamot i Hbtq-rådet.

En verksamhet som är nära knuten till MR-enheten är Göteborgs Hbtq-råd. Det är ett råd som bevakar frågor som påverkar livssituationen för hbtq-personer, och som består både av politiker och av representanter från stadens hbtq-community. Jesper Vestlund (M), ledamot i rådet, ser risker med en eventuell nedläggning av MR-enheten.

– MR-enheten har varit framgångsrik med att öka minoriteters rättigheter och integrering av minoriteter i stadens gemenskap. Allt detta tror jag riskeras om förslaget går igenom.

Om det gick att få samma effekt för mindre pengar hade det varit positivt, enligt Vestlund, som dock inte tror att det är möjligt.

– Tyvärr tror jag det motsatta det vill säga att nedläggningen av MR-enheten skulle leda till försämrad kvalite i MR-arbetet och att hastigheten i stadens MR-arbete bromsas upp. Jag väntar med spänning att få se förslagets riskanalys. Om det finns en överhängande risk att MR-arbetet kommer att påverkas negativt kommer jag göra mitt bästa för att moderaterna röstar nej till förslaget, säger Jesper Vestlund, som dock tillägger att ”jag vill se tjänstmännens förslag och konsekvensanalysen av förslaget innan jag bestämmer mig helt”.

– Dokument på bordet med fakta är alltid önskvärt först då kan man fatta rätt beslut för göteborgarnas framtid, säger Vestlund.

Enligt Maria Berntsson (KD), ledamot i Hbtq-rådet, väntas de får mer information på nästa möte, den 20 april.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Lägerledare kräver bättre arbetsvillkor

Göteborgs kommunala lägerledare jobbar utan skriftliga kontrakt och flera av dem får ingen ersättning för sovande jour. De har inte heller rätt till sjukersättning.

Göteborgs Fria

Rödgröna: ”Vi vet inget om MR-enheten ännu”

Stadsledningskontoret vill enligt ett internt förslag lägga ner sin människorättsenhet i sommar. Men den rödgrönrosa ledningen hänvisar till att de inte har fått någon information än.

Göteborgs Fria

Så kan #metoo påverka arbetslivet

MeToo

”Det kommer alltid att finnas en före och efter #metoo” – Fria pratar #metoo och arbetsrätt med två fackliga experter.

Fria Tidningen

Här är alla metoo-upprop

MeToo

49 yrkeskårer och andra grupper vittnar om sexuella trakasserier ­– här är hela listan.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu