Bedrägerier för miljarder i krigets Irak

Minst 10 procent av de 60 miljarder dollar som USA utlovade till återuppbyggnad i Irak kan inte redovisas. Ännu större summor har kastats bort på ofullständiga eller övergivna projekt, enligt en ny rapport.

Få uppmärksammade USA:s tillbakadragande från Irak

USA:s militära intervention i Irak avslutades formellt i torsdags. Efter mer än åtta och ett halvt års krig satte USA:s försvarsminister Leon Panetta punkt för invasionen och den amerikanska flaggan halades ned vid en ceremoni i Bagdad. Men händelsen verkar ha gått de flesta obemärkt förbi i USA.

Tobinskatt på G20-agenda

En skatt på internationella valutatransaktioner som skulle användas för fattigdomsbekämpning ska nu diskuteras av G20. Microsofts grundare, filantropen och miljardären Bill Gates, är en av förespråkarna.

USA ”mindre enat” tio år efter 9/11

Tio år efter terrordåden mot USA så hävdar de flesta amerikaner att de respekterar mångfalden och religionsfriheten i landet. Långt ifrån alla anser dock att denna princip också omfattar muslimer. Det visar en ny opinionsundersökning.

USA leder vapenförsäljningen

USA behåller platsen som det land som säljer mest vapen till utvecklingsländerna. Samtidigt planeras en jättelik vapenaffär med Saudiarabien, som kan förvärra kapprustningen i regionen.

USA tränar ökänd specialstyrka

Människorättsorganisatioenr riktar skarp kritik mot det återupptagna samarbetet med en Indonesisk elitstyrka som anklagas för grova förbrytelser.

USA satsar på latinamerikansk militär

En rekordstor andel av USA:s bistånd till Latinamerika går nu till militär och polis. De som hoppades att Barack Obamas löften om ett ”jämbördigt partnerskap” skulle resultera i en ny politik har därmed anledning att vara besvikna. Det skriver tre amerikanska organisationer i en ny rapport.

Sidor

© 2022 Fria Tidningen