LO enas om låglönesatsning | Fria Tidningen
Fria Tidningen

LO enas om låglönesatsning

Jämställdhetspotterna skrotas och ersätts av en låglönesatsning på minst 125 kronor per heltidsanställd och månad som ska gå till avtalsområden med låga löner.

Det enades LO-förbunden om på måndagen. Låglönesatsningen kommer särskilt att gynna LO-förbundens kvinnodominerade avtalsområden. Det kvinnodominerade förbundet Kommunal välkomnar beskedet.
– För Kommunal är det en viktig framgång att arbetet för mer jämställda löner nu fortsätter, säger Kommunals förbundsordförande Ylva Thörn i ett pressmeddelande.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Så schysst är din bank

En svensk bank får full pott i senaste Fair Finance Guide ­– men de flesta brister stort i hållbarhetsarbetet.

Samtal splittrar proteströrelsen

Samtidigt som proteströrelsen i Bahrain markerar tvåårsdagen av revolutionen har den officiella oppositionen samlats till samtal med representanter för regimen. Men samtalen splittrar demonstranterna. Fria Tidningen har pratat med Februari 14-koalitionen som avvisar samtalen och oppositionspolitiker som deltar i samtalen.

Aktivister kräver svenskt stöd mot förtrycket i Bahrain

Inför årsdagen av den bahrainska revoltens början trappas protesterna upp och regimen svarar med alltmer våldsam repression. Men istället för att öppet stödja oppositionen hjälper flera västländer aktivt regimen. Fria Tidningen har pratat med en av landets ledande människorättsaktivister, Nabeel Rajab, som kräver att omvärlden – särskilt Sverige – gör mer för att stödja kampen för demokrati i Bahrain.

© 2021 Fria Tidningen