• Kajsa Grytt berättar om världen bakom murarna på Brott & Straff
Göteborgs Fria

Nytt från Grytt

Punklegenden Kajsa Grytt gör comeback med en skiva där kvinnliga interner har skrivit texter

Kajsa Grytt blev överraskad av resultatet hon fått av att samla ihop texter skrivna av kvinnliga interner på Färinsöanstalten och Anstalten Hinseberg. Hon trodde att de skulle innehålla mer våld, mer ilska, svärta, hämnd och kanske skam. Men de här kvinnorna har inte givit upp och de är fulla av kraft och eftertanke. Under processens gång insåg Grytt att det här temat inte stod så långt från henne själv; att vara utanför, att inte passa in.
Grytt levde sig in i fängelsevärlde och bidrar med sju av skivans totalt tretton spår.. Inspelningen ägde rum i Tant Struls gamla replokal och producenten Jari Haapalainen har fixat till en skönt skitig och punkig ljudbild som passar skivans innehåll som handen i handsken.
Fint besök bjuds det också på. På Bara Vi Står UT sjunger Thåström duett med Grytt i en klassisk vi-mot-världen-låt.

Fakta: 

Brott & Straff
Artist: Kajsa Grytt
Bolag: Emi

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Hon ger ut sin egen poesi

Louise Halvardsson gav ut sin diktsamling Hejdå tonårsångest - 35 dikter innan 35 på eget förlag. Nu har hon nominerats till Selmapriset.

Fria Tidningen

Feministisk sf-klassiker blir musik

Hur låter en bok? Kompositören Erik Dahl ger svaret då han stiger in i Ursula Le Guins litterära universum för att tolka klassikern Mörkrets vänstra hand.

Fria Tidningen

Solidaritetsorkester med hopp om framtiden

Christopher Ali Solidarity Quartet är svåra att sätta fingret på. Muslimsk mystik, ökenblues och svenskt vemod är några av inslagen på debutalbumet To Those Who Walked Before Us.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu