Drömsk och undflyende debut | Fria Tidningen
Fria.Nu

Drömsk och undflyende debut

<b>Musik | Day For Night</b>

På ett sädesfält sitter Kevin Wright i stråhatt och bredvid honom Sarah Nyberg Pergament, med blickarna någon annanstans, likt Tom Sawyer och Huck på tidlös ferie. The Dreamers musik är tillika fjäderlätt men med en genomgående melankolisk ådra.
Sarah Nyberg Pergament är även känd som Action Biker och Kevin Wright har gjort skivor i 20 år under namnen Mr. Wright och Always. I The Dreamers manifesteras deras gemensamma förkärlek för 60-talschanson och bossanova.
Man lyckas undvika att falla in i enbart nostalgi, resultatet är snarare som en film som sträcker sig från det förflutna och in i framtiden. Inledande One day in the woods är sensationell, Nyberg Pergaments sång ger mig gåshud och i ett svagt ögonblick får harmoniken mig att tänka på Björks soundtrack till Dancer in the dark. På liknande sätt bär hennes sång upp A place I know och Michael. Problemet som uppstår är att i jämförelse ter sig Wrights lite tonlösa stämma ganska intetsägande och nästan malplacerad. I Day for night fungerar den dock bra liksom i Out of this world, där han får till en dramatisk touch.
Det charmerande tilltalet, också i texterna, till trots har låtarna i sin anspråkslöshet en tendens att försvinna in i anonymiteten, de är viskande och svävande, på gränsen till att upplösas. Det är ett vackert men undflyende debutalbum.

Fakta: 

Musik | Day For Night
Artist: The Dreamers
Skivbolag: Friendly Noise/Border

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Orgeldrottningen går sin egen väg

Under hela sin långa karriär har Merit Hemmingson tolkat andras musik. Nu har hon för första gången gjort ett album med enbart egenskrivet material.

© 2021 Fria Tidningen