Det gick skitbra! | Fria Tidningen
Fria.Nu

Det gick skitbra!

Lugers pressansvarige Joel Borg är nöjd med Way Out West. Och han har bara fått positiv feedback. Men om det blir en fortsättning är oklart.

Way Out West-festivalens pressansvarige, Joel Borg på Luger, hävdar att han har återhämtat sig efter helgen, men gäspar misstänkt mycket under vårt telefonsamtal fem dagar efter avslutad festival. Han är nöjd.– Det gick skitbra! Det var succé. Riktigt kul!Han säger att alla samarbetspartner är jättenöjda och att det inte är någon som sagt någonting negativt. Inte heller i den mejlskörd han just nu sitter och går igenom.På festivalens hemsida finns ett forum där det till en början gnälldes över att biljettpriserna var för höga. – Ja, det var det till en början. Men det tystnade när hela spelschemat presenterats. Det var ju inte klart när folk började klaga, säger Joel Borg.Faktum är att jag själv tyckte att 1200 kronor för två dagar var i saftigaste laget. Men kanske beror det på att jag tillhör den generation som åkte till Hultsfredsfestivalen i flera dagar för nästan halva det priset. I dag kostar Hultsfredsbiljetten 1700 och en endagsbiljett 900. Så ur det perspektivet är Way Out West billigare. Å andra sidan ingår ingen campingplats.

Det blir svårt att få råd att göra festivalen till ett kalas – vilket jag som boende här i stan gärna skulle göra – för hela familjen med sådana priser bara. Och det blir det förresten ändå, eftersom åldersgränsen är 13 år. Den kan jag också tycka är tveksam. Gränsen är satt utifrån Socialstyrelsens riktlinjer för ljudvolymer, säger arrangörerna. Men Socialstyrelsen lämnar bara allmäna råd i frågan – inga bindande föreskrifter – och jag kan tycka att det hade räckt med att informera om dem.Jag passar också på att till Joel Borg framföra kritik angående de på tok för långa köerna till festivalens klubbar och de otrevliga vakter som ansvarade för alla köande utan att ge dem någon information.Borg svarar att de vid en eventuell fortsättning måste vara tydligare med att klubbprogrammet bara är ett kompletterande program och att de nu under utvärderingsfasen ska gå igenom alla klubbar för att se hur det fungerade på varje enskilt ställe.– Vi ska gå igenom det där ordentligt nu och fundera över hur man kan göra om det till kommande år.

Joel Borg berättar också att de haft mellan åtta och niohundra volontärer arbetande under festivalen. Som i utbyte mot sina tjänster får entré och mat under festivalen.– De har skött sig bra och jag tror att de har haft kul, de med, säger han.Den varierande ljudkvaliteten på utomhusscenerna kan kanske förklaras av att olika band valt olika lösningar. En del har haft egna ljudtekniker med sig och andra inte.– Alla har förstås fått soundchecka på festivalens grejer men det har varit väldigt olika hur de löst det där.

Så till den viktigaste frågan: Blir det någon fortsättning? Kommer festivalen att bli ett återkommande inslag i den göteborgska sommaren?– Jag hoppas det. Vi håller på att prata om det nu, säger Joel Borg.

När kan man förvänta sig ett besked?– Inom inte alltför lång tid.

På den här sidan årsskiftet?– Jag hoppas det.Att man i vissa tidningsrubriker redan kunnat läsa att det blir en fortsättning ska man alltså än så länge bara tolka som optimistiska spekulationer?– Med den här succén i ryggen skulle det väl vara konstigt om det inte blev någon fortsättning, säger Joel Borg, som med andra ord tror på en sådan.Det är bara att hoppas på det också.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

”Jag har blivit Yes-man som hoppar på allt”

När Uje Brandelius diagnostiserades med Parkinson sa han upp sig från sitt jobb för att satsa allt på musiken. Fria träffar honom för att prata om att ha bråttom och om showen Spring Uje, spring.

Popmusik är kul – och mer än så

I 184 av landets 290 kommuner finns det inga satsningar på popmusik, säger Linnea Kant, ordförande för Musik- och kulturföreningarnas samarbetsorganisation.

© 2021 Fria Tidningen