Den magiska siffran är 4 | Fria Tidningen
Fria.Nu

Den magiska siffran är 4

Det har gått lysande för The Magic Numbers. Efter två riktigt bra album under kort tid väntar nu ett EP-släpp till hösten. Det berättar frontfiguren Romeo Stoddart när Fria Tidningar träffar den magiska kvartetten i Arvika.

Vi kommer just från Oslo heter det va? Vad vi nu gjorde där, ha ha. Romeo Stoddart, sångare och frontfigur i bandet, är tystlåten och märkbart trött efter resan, men det hindrar honom inte från att skämta rått om grannlandets relevans.
Det är Arvikafestivalens sista kväll. Om två timmar är det dags för Romeo, tillsammans med resten av The Magic Numbers, att gå upp på scenen för årets enda festivalspelning i Sverige.
Han berättar att han verkligen gillar festivaler och systern Michelle samt det andra syskonparet i kvartetten, Angela och Sean Gannon, nickar entusiastiskt där de sitter nedsjunkna i mjuka soffor i backstageområdet.
– Bästa spelningen vi gjort var på Glastonburyfestivalen i år. Det var en publik på närmare 200 000 personer och det kändes fantastiskt maffigt. 2005 var vi också där och såg Brian Wilson uppträda, definitivt den bästa spelningen vi varit på. Festivaler är ofta oslagbara musikupplevelser.

Syskonparen har besökt Glastonburyfestivalen fem eller sex gånger tidigare och bott på campingen, där alla legat och trängts i samma tält. Romeo berättar att de, precis som så många andra, kommer dit med en massa bandnamn inringade i programmet, men att det oftast slutar med att de bara ser ett par av dem. Något som Romeo Stoddart förklarar med att The Magic Numbers helt enkelt är ett socialt gäng som hellre hänger på campingen och dricker öl, eller minglar med fansen efter en spelning.
– Fansen är alltid det viktigaste. Jag menar, det är ju för deras skull vi åker ut och turnerar.
The Magic Numbers har släppt två hyllade album inom loppet av ett par år, The Magic Numbers 2005 och Those the Brokes 2006. Önskningar om ett tredje fullängdsalbum innan årets slut har därför varit höga men tyvärr hittills obesvarade.
– Vi skriver nytt material hela tiden, men ett nytt album är inte aktuellt just nu. Däremot planerar vi att släppa en femspårs-EP i slutet av augusti eller början av september, säger Romeo Stoddart.
En av de nya låtarna spelar de redan ute, Fear of Sleep, som handlar om sömnlöshet och svårigheten i att försöka kontrollera saker som inte går att ändra på.

Musiken på nya EP:n kommer enligt Romeo att ligga nära gruppens ursprungliga sound men samtidigt förhoppningsvis klinga av en viss utveckling. Hittills har gruppens framgångar varit närmast sagoskimrande. Ingen större risk för flopp alltså, så länge gruppen håller sig till det vinnande konceptet sympatisk, själfull och dansant pop/rock.
Att sångaren Romeo sedan kan spela på skedar och tala baklänges på fem olika språk (vilket han genast bevisar med ett hur mår du? på baklängessvenska) kan inte heller skada. Men själv tror Romeo att framgången ligger i att gruppen kompletterar varandra så bra.
– Det är det som är The Magic Numbers, ordagrant, att det är vi fyra som gör något tillsammans, vi skulle aldrig kunna göra något lika bra var för sig eller om någon fattades.
[email protected]

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Bloc Party live på Arvikafestivalen

Efter en inledningsvis regning Arvikafestival klarnar himlen upp lagom för att låta Bloc Party äntra scenen. Det visar sig mycket snart att UK-kvartetten har mer än vädret på sin sida.

Fria.Nu

Kärlek i skogen

I tisdags slogs portarna för Arvikafestivalens camping upp. Efter veckor av regnväder börjar den festivalklassiska lervällingen sakta trampas fram och svaga dofter av urin, svett och gemenskap sprider sig.

Fria.Nu

Nathalie Ruejas Jonson och det autistiska perspektivet

Det skeva perspektivet, det lilla som blir enormt, det stora som försvinner. Alla ord som regnar i kaskader över världen tills den inte syns längre. Och så stunderna med hörlurarna på max för att få ledigt en stund. Kaoset och skammen inför kaoset. Att be om hjälp. Att få hjälp.

Hon besjunger livet i utkanterna

I Händelsehorisonten skildras ett samhälle som på många sätt inte alls är olikt vårt, ett samhälle som har förvisat en grupp människor till Utkanterna.

© 2021 Fria Tidningen