Kärlek i skogen | Fria Tidningen
Fria.Nu

Kärlek i skogen

I tisdags slogs portarna för Arvikafestivalens camping upp. Efter veckor av regnväder börjar den festivalklassiska lervällingen sakta trampas fram och svaga dofter av urin, svett och gemenskap sprider sig.

Kanske är det programmet, kanske det rekordlåga biljettpriset, oavsett vad verkar något ha fungerat som det ska, för biljetterna till årets Arvikafestival är slutsålda.
Under parollen 'kärlek till skogen' lockar 2007 års festival med 'Scissor Sisters', 'Infected Mushroom', Bloc Party' och 'In Flames' - artister som enligt festivalledningen är en del av det starkaste programmet i festivalens historia.
I kväll spelar bland annat de engelska storheterna 'The Magic Numbers' som vi i nästa nummer kommer att möta i en intervju om festivaler, landsflykt och musik.

'Kärlek till skogen' syftar inte enbart på konserthångel och tältromanser i de värmländska skogarna. I år har festivalarrangörerna satsat på det allt mer aktuella ämnet global uppvärmning, genom att vid biljettförsäljningen erbjuda en extra avgift till förmån för trädplantering i Namibia.
Utöver ett schysst miljötänk och musikaliska storheter, serveras ett brett utbud av diverse underhållning. Till 'Jamobilen' kan man till exempel gå för att lyssna till spoken word-stjärnor från förra årets Poetry Slam SM, eller uppleva 'Scotty the Blue Bunny' - New York-snubben med stilettklackar, blå spandex och vass humor.

Fakta: 

Arvikafestivalen
Pågår: 12-14 juli
Antalet som varje år besöker festivalen är cirka 15 000
Festivalen har anordnats varje sommar sedan 1992

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Den magiska siffran är 4

Det har gått lysande för The Magic Numbers. Efter två riktigt bra album under kort tid väntar nu ett EP-släpp till hösten. Det berättar frontfiguren Romeo Stoddart när Fria Tidningar träffar den magiska kvartetten i Arvika.

Fria.Nu

Bloc Party live på Arvikafestivalen

Efter en inledningsvis regning Arvikafestival klarnar himlen upp lagom för att låta Bloc Party äntra scenen. Det visar sig mycket snart att UK-kvartetten har mer än vädret på sin sida.

Fria.Nu

Nathalie Ruejas Jonson och det autistiska perspektivet

Det skeva perspektivet, det lilla som blir enormt, det stora som försvinner. Alla ord som regnar i kaskader över världen tills den inte syns längre. Och så stunderna med hörlurarna på max för att få ledigt en stund. Kaoset och skammen inför kaoset. Att be om hjälp. Att få hjälp.

Hon besjunger livet i utkanterna

I Händelsehorisonten skildras ett samhälle som på många sätt inte alls är olikt vårt, ett samhälle som har förvisat en grupp människor till Utkanterna.

© 2021 Fria Tidningen