Underhållning från trallvänliga skåningar | Fria Tidningen
Fria.Nu

Underhållning från trallvänliga skåningar

Malmöborna Carina Johansson och Ola Frick har med sitt band Moonbabies haft en lysande musikalisk karriär i flera år med utsålda spelningar, tiotusentals sålda album och fans bland såväl vanligt musikfolk som musikerkollegor. I USA har bandet gjort sig känd, inte minst tack vare senaste singeln War on sound som ackompanjerat tv-serien Grey"s anatomy.

Men här hemma i Sverige har det varit ganska tyst om bandet. Med denna sin tredje skiva vill Moonbabies nu erövra hemmapubliken. Och de borde ha goda förutsättningar att lyckas med sin föresats.
Singelspåret är bara en av många skivans hitlika låtar. Carina Johansson och Ola Frick turas om att sjunga vilket ger en behaglig dynamik.
Skivan låter rätt konstruerad. Ofta är låtarnas olika beståndsdelar ganska omaka - oväntade refränger kan följa på verser med en helt annan ton eller känsla. Och det är riktigt kul! Avsaknaden av ett band är tydlig. Men inte skadlig, eftersom Moonbabies hittat så fina ljud och pusslar ihop dem med stor kreativitet.

Annars är det när duon håller den i övrigt ordentligt fullmatade ljudbilden lite tommare som de låter som mest levande. Å andra sidan är det upptempolåtarna som är trallvänligast och som tydligast visar den skånska duons popkänsla och kreativa finess.
Det låter som om medlemmarna haft roligt när de gjort skivan. Och det får man väl innerligen hoppas, eftersom de är en duo också privat. Roligt och, till att börja med, överraskande är det i alla fall att lyssna på den.

Fakta: 

At the ballroom
Artist: Moonbabies
Bolag: V2/Startracks

ANNONS

Rekommenderade artiklar

”Jag har blivit Yes-man som hoppar på allt”

När Uje Brandelius diagnostiserades med Parkinson sa han upp sig från sitt jobb för att satsa allt på musiken. Fria träffar honom för att prata om att ha bråttom och om showen Spring Uje, spring.

Popmusik är kul – och mer än så

I 184 av landets 290 kommuner finns det inga satsningar på popmusik, säger Linnea Kant, ordförande för Musik- och kulturföreningarnas samarbetsorganisation.

© 2021 Fria Tidningen