Invalidos tog hem Sverigeserien | Fria Tidningen
Fria.Nu

Invalidos tog hem Sverigeserien

Rullstolsinnebandylaget Invalidos 3V HIF kunde lätt säkra seriesegern vid Lundbystrand i helgen. Tre vinster i den avslutande omgången innebar serieseger med sex poäng före Eskilstuna HIF.

Rullstolsinnebandyns Sverigeserie fick en tämligen odramatisk avslutning i helgen. Inför den tredje och sista serieomgången ledde göteborgslaget Invalidos med tre poäng före Eskilstuna. Lördagens båda matcher mot Nacka HI och Calmif Knights vanns lätt med 9-1 respektive 7-1.

Många av målen gjordes av Dan Wallin och Anders 'Röding' Svensson. Detta innebar att man säkrat klubbens serieseger redan innan söndagens avslutningsmatch mot Eskilstuna som vanns med 3-2.

- Eftersom vi redan hade vunnit så gick vi runt på alla spelare i den sista matchen, men det gick bra det också, sade spelaren Henrik Ehrlington.

Tråkigt nog dök inte TelgeVikings upp under helgens serieomgång, vilket fick till följd att laget diskades och miste alla sina poäng i serien. Invalidos tre segrar innebar att man tog hem Sverigeserien med 17 poäng, sex poäng före Eskilstuna HIF. På en tredjeplats lade sig Calmif Knights. Säsongens seriespel för Invalidos kan därmed sammanfattas med enbart positiva termer.

- Vi har spelat bra hela säsongen. Mycket har det nog att göra med vår tränare Annika Hermansson som verkligen har lyft oss på träningarna och i matcherna. Nu hoppas jag att det blir några fler lag i serien till nästa år. Jag vet att i Uppsala, Stockholm, Kristianstad och Umeå finns det lag som kan tillföra Sverigeserien en del.

Nästa mål för Invalidos blir RM, Riksmästerskapet, som avgörs i Halmstad den 22 maj.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Helhetsupplevelser räddar idrottsföreningar

Allt fler sporter förknippas med företagsnöje, alkohol och svensexor. Bowling och go-kart är sedan länge etablerade i branschen. Men det dyker upp allt fler, som curling till exempel.

Fria.Nu

Angeredscupen - en plantskola för friidrottslöften

Att friidrotten i Sverige just nu surfar på en jättevåg märktes inte minst på tisdagen när klassiska Angeredscupen för mellanstadiet arrangerades för 20:e gången på Slottsskogsvallen. De unga friidrottarna har sina givna förebilder och många siktar högt.

Fria.Nu

'Vi måste lära oss att tala med varandra'

I dag lägger vi mer tid framför tv:n och datorn än vi någonsin gjort tidigare. Det innebär att gymnastiken i skolan blivit en mycket viktig lektion. Men kulturkrockar gör att många hoppar över gymnastiken.

Fria.Nu

Bergsjö IF är en skola för livet

Två raka finaler i Gothia Cup och tre spelare på väg till Italien gör Bergsjö IF till ett av Sveriges bästa pojklag i fotboll. Spelarnas olika nationaliteter är en av anledningen till framgångarna, enligt tränarna.

Fria.Nu

Invalidos kämpar för serieseger

Till helgen avgörs Sverigeserien i rullstolsinnebandy. Göteborgslaget Invalidos 3V HIF leder serien med tre poäng inför helgens spel i Lundbystrands sporthall. Klubbens första serieseger ser helt klart ut att vara inom räckhåll.

Fria.Nu

© 2021 Fria Tidningen