• Familjen Xhixhos fick stort stöd av vänner och bekanta under förra veckans manifestation i Valsätrakyrkan, Uppsala.
Fria Tidningen

Namninsamling överlämnas till Billström

Sedan förra veckan pågår en namninsamling för att få familjen Xhixhos att stanna i Sverige. På torsdag överlämnas underskrifterna till migrationsministern.

I samband med manifestationen i Valsätrakyrkan förra veckan startade en namninsamling med krav på att familjen Xhixhos ska få uppehållstillstånd i Sverige. På torsdag lämnas underskrifterna över till migrationsminister Tobias Billström och till Migrationsverket. Bakom initiativet står föräldrarnas arbetsgivare Jonas Nordström.

– Vi vill väcka debatt kring det här. Framför allt handlar det om frågan om en barnkonsekvensanalys, som vi kräver att man alltid ska göra, säger han.

På tisdagseftermiddagen hade antalet namnunderskrifter nått upp till över 2 400. Förhoppningen är att i alla fall 3 000 personer ska ha hunnit skriva under innan torsdag.

– Det har spridit sig över landet och vi kommer fortsätta sprida information om den fram till torsdag, säger Jonas Nordström.

Fakta: 

Namninsamlingen som ska överlämnas till Tobias Billström:

http://www.skrivunder.com/felaktig-utvisning

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ny massaktion mot tyska kolgruvor

Nästa vecka är det återigen dags för massaktionen Ende Gelände som samlar miljöaktivister från hela Europa som ska sätta de tyska kolgruvorna i blockad.

© 2022 Fria Tidningen