Soft chocolate cookies

Soft chocolate chip cookies

Publicerad:   •  Uppdaterad:

Sega och knapriga glutenfria kakor – perfekta att äta till glass. Baka och mumsa!

Fritid

Det blir ca 16 kakor (en rågad matsked smet per kaka)

Ingredienser:

  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl rismjöl
  • 0,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl ljust muskovadosocker
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm kanel
  • 2 krm salt
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl chocolate chips eller hackad mörk choklad

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp vatten med fiberhusken under kraftig omrörning med en visp.

Vid första bubblan – Ställ åt sidan och låt svalna.

Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.

Tillsätt lönnsirap och kokosolja och blanda ihop.

Tillsätt fiberhusk-blandningen och blanda väl.

Tillsätt chocolate chips och rör ner i kaksmeten.

Forma kakbollar (en rågad matsked ungefär) med blöta händer, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen.

Sänk värmen till 175 grader och låt stå inne i ugnen i ca 14 minuter, tills de är lätt gyllenbruna vid kanterna.

Ta ut och låt dem ligga på plåten i 5 minuter.

Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

 

Fakta: 

Receptet är skapat av Jasmine Lindberg som driver bloggen Vegan style.

Fria Tidningen