Fria Tidningen

Regeringen vill se fler utvisningar

Regeringen kräver att polisen utvisar fler av dem som fått nej till asyl i Sverige, enligt Rikspolisstyrelsens senaste regleringsbrev. Rikspolisstyrelsen kommer därför inom kort uppmana alla polismyndigheter att prioritera frågan att utvisa fler av dem som fått nej till asyl i Sverige, rapporterar SR Ekot.

Bakgrunden är att det råder brist på bostäder för asylsökande. Miljöpartiets migrationspolitska talesperson Maria Ferm kommenterar på Twitter: ”Trots en historisk ökning av antalet poliser klaras inte fler brott upp. Stort misslyckande för regeringen.” ”Och istället för att satsa på att klara upp fler brott väljer nu regeringen att prioritera fler avvisningar.”

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ökade insatser för utlänningskontroll

Papperslösa

De senaste två åren har det skett stora utbildningsinsatser för att fler poliser ska göra inre utlänningskontroller. Skånes Fria har tagit del av polisens egen intranätutbildning. "Tanken är att all polis ska klara av det här", säger Sören Clerton, polisöverintendent vid Rikskriminalpolisen.

Skånes Fria

”Sifferjakten kan leda till dåliga beslut”

Papperslösa

Antalet verkställda utvisningar ska öka. Det har regeringen bestämt och påpekat flera gånger genom åren. "Polisförbundet har under lång tid kritiserat den 'pinnjakt' som råder inom polisen", säger Lena Nitz.

Skånes Fria

Reva leder till fler utvisningar

Papperslösa

Gränspolisen i Skåne slår nu ifrån sig kritiken om att Reva skulle innebära fler inre utlänningskontroller. Eller en intensifierad jakt på papperslösa. "Det handlar om att vi har verkställt fler utvisningar", säger Leif Fransson, biträdande gränspolischef.

Skånes Fria

På flykt från Sudan – och Reva

Papperslösa

Människorättsaktivisten Ayman Amin lever ett isolerat liv i Stockholms utkanter. Hans asylansökan fick avslag. Och med de utökade id-kontrollerna har hans rörelsefrihet begränsats till ett minimum.

Stockholms Fria

”Vi är förvånade över de starka reaktionerna”

Papperslösa

Polisens uppmärksammade id-kontroller i tunnelbanan fortsätter. Det kommer in allt fler vittnesmål om polisens godtyckliga kontroller. Samtidigt säger gränspolisen att det inte har skett någon upptrappning av arbetet.

Stockholms Fria

© 2024 Fria.Nu