Fria Tidningen

Pantrarna – nu även på nätet

Det är ingen nyhet att många förortsområden är eftersatta. Men den som väntar på att politikerna ska agera får vänta länge.

Med inspiration och metoder hämtade från Svarta pantrarna i USA tog de unga i Biskopsgården själva tag i problemen. Organisationen Pantrarna för upprustning av förorten bildades 2011 för att skapa en meningsfull tillvaro och protestera mot bristen på aktiviteter för unga.

En film om Pantrarna, Behandla inte oss som djur, skildrar denna lokala organisering i ett av Göteborgs fattigare områden. Nu finns filmen på nätet. Se den på http://www.youtube.com/watch?v=eG2LVIfBoIA.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nu skrivs 80-talets ockupanthistoria

Boken Vårt 80-tal dokumenterar husockupationer och vänsteraktivism. "Nu skriver vi vår egen historia", säger Mandra Wabäck, redaktör.

Stockholms Fria

Proggen befriade teatern

Fria Proteatern demokratiserade teatern, fick arbetarna till de fina salongerna och åskådliggjorde konflikten mellan arbete och kapital, skriver Kristian Borg.

Stockholms Fria

Podden som skapar ett vi

Från en källare på krogen Paradiso vid Mariatorget gör Mahan Mova, Arjan Shoeybi och Victor De Almeida podden Ni e med oss, om urban kultur och framgång.

Stockholms Fria

© 2024 Fria.Nu