Kryddig morotskaka | Fria Tidningen

Kryddig morotskaka

Morot i kaka, alltså snudd på hälsokost, här recept på en perfekt mysa-med-en-kopp-te kaka.

008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kryddig morotskaka

100 g solrosolja
2 dl ljust muscovadosocker
2 bananer
1 dl sojamjölk
1 tsk vaniljessens
4-5 dl dinkelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk mald muskor
0,5 tsk mald nejlika
250 g finrivna morötter
100 g blandade hackade nötter och frön (t ex solrosfrö, hasselnöt, valnöt, pecan)

Smörj en bakform med löstagbar botten. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna.

Vispa ihop socker och olja, mosa sedan ner bananerna och fortsätt vispa tills det blir något som liknar ett fluffigt skum. Häll i mjölken och vaniljessensen, rör om.

Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ned dem i smeten. Vispa. Rör därefter i morötter och nötter/frön. Häll smeten i bakformen och grädda i cirka 40 minuter tills kakan är gyllene. 

Bananerna som bindningsmedel gör att kakan blir kompakt och saftig när den är färdiggräddad. 

Annons

© 2020 Fria Tidningen