Frigör alla kvinnor | Fria Tidningen

Debatt


Eva Guillén
Fria Tidningen

Frigör alla kvinnor

Kampen mot rasism borde vara en självklarhet inom feminismen.

När man pratar om feminism ställs jag ofta inför tanken om att den goda feminismen egentligen utesluter vissa grupper, och endast bjuder in vissa som egentligen inte behöver försvaras. Finns det någon feminism som tar in kampen om de verkligt svaga i samhället? Svarta kvinnor, invandrare eller romer? Ja, det finns det, även om en del påstår att intersektionalismen förstör feminismens agenda. Men om man tar in flera kamper mot samma fiende, så försvinner väl ändå inte syftet?

Jag är egentligen rädd för vad som håller på hända i Sverige. Det är accepterat att prata illa om invandrare. I bloggvärlden syns detta tydligt. Bloggkommentatorerna.se blev nyligen anmälda för hets mot folkgrupp då de pratat nedsättande om en annan bloggare: ”Afrobella som har neger-outfits...” skriver bloggkommentatorerna.se och fortsätter med sin nedsättande syn på andra kvinnor och bloggare.

Det är hemskt att se hur vissa människor bara ”råkar” uttrycka sig, men det är när ovettiga personer tänker till minst, som deras rasistiska anda flyter ut. Det är hemskt! Kampen mot rasism borde vara en självklarhet inom feminismen. Flertalet kvinnor, globalt sett, är inte vita överklass-silvertanter.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2021 Fria Tidningen