Regeringen vill ändra asyllagen | Fria Tidningen
Fria.Nu

Regeringen vill ändra asyllagen

Regeringen vill att riksdagen ska bestämma om en ny lag. Lagen ska säga att man bara får söka asyl en gång. Men de flesta partierna i riksdagen säger nej till förslaget, det är bara moderaterna som säger ja.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Folkomröstning klubbad – men frågetecken kvarstår

Doroteaupproret

Det blir en folkomröstning i landstinget om neddragningarna i vården i Västerbotten. Men när den ska ske och vad som ska stå på valsedlarna är ännu oklart. Frilansjournalisten Karin Svanebro bevakade tisdagens fullmäktigedebatt i Umeå.

Han tar strid för närproducerat

Många små lokala matproducenter konkurreras ut i den kommunala upphandlingen av stora matleverantörer. Men det finns sätt att kringgå lagstiftningen. Det menar Eric Lundström som är upphandlare i Lycksele kommun och nu arbetar för att kommuner ska ställa högre krav.

Nya protester i Dorotea

Doroteaupproret

Nu stormar det återigen i Dorotea. Det ansvariga kommunalrådet Greger Lindqvist har ensam tagit ett inriktningsbeslut om att acceptera landstingets förslag om två vårdplatser på kommunens ålderdomshem. Det går stick i stäv mot Doroteaupprorets krav och en tidigare överenskommelse i fullmäktige.

© 2022 Fria Tidningen