Hemlösa tältade för rätt till tak över huvudet | Fria Tidningen
Fria.Nu

Hemlösa tältade för rätt till tak över huvudet

Mellan lördagen och onsdagen demonstrerade föreningen Stockholms hemlösa på Medborgarplatsen. Trots flera års utredningar har inte fler bostäder tagits fram till stadens hemlösa. Tvärtom blir de platser som är reserverade för kvinnor färre och färre. SFT träffade två av föreningens medlemmar.

Rekommenderade artiklar

Folkomröstning klubbad – men frågetecken kvarstår

Doroteaupproret

Det blir en folkomröstning i landstinget om neddragningarna i vården i Västerbotten. Men när den ska ske och vad som ska stå på valsedlarna är ännu oklart. Frilansjournalisten Karin Svanebro bevakade tisdagens fullmäktigedebatt i Umeå.

Han tar strid för närproducerat

Många små lokala matproducenter konkurreras ut i den kommunala upphandlingen av stora matleverantörer. Men det finns sätt att kringgå lagstiftningen. Det menar Eric Lundström som är upphandlare i Lycksele kommun och nu arbetar för att kommuner ska ställa högre krav.

Nya protester i Dorotea

Doroteaupproret

Nu stormar det återigen i Dorotea. Det ansvariga kommunalrådet Greger Lindqvist har ensam tagit ett inriktningsbeslut om att acceptera landstingets förslag om två vårdplatser på kommunens ålderdomshem. Det går stick i stäv mot Doroteaupprorets krav och en tidigare överenskommelse i fullmäktige.

© 2020 Fria Tidningen