Fria.Nu

"Svensk djurskyddslag misstolkas medvetet"

Åtta miljoner kycklingar om året skådar lysrörslampornas ljus på kläckeriet Gimranäs AB i Herrljunga innan de antingen mals ner levande eller skickas till landets hönserier för att värpa våra frukostägg. Förra veckan åtalades Daniel Hedqvist, Hanna Ekegren och Johan Jaatinen från nätverket Räddningstjänsten för att med släggor ha gått lös på den högteknologiska anläggningen.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Mycket blev sämre under handikappåret

Under det europeiska handikappåret 2003 har mycket blivit sämre för funktionshindrade.

I Stockholm tilldelas en stor grupp färdtjänstberättigade färre resor och rullstolstaxi har blivit dyrare. Ute i landet vägrar flera kommuner att följa Lagen om stöd och service, LSS, och de funktionshindrades möjligheter att få jobb minskar när arbetsköparna förväntas ta

större ansvar för de anställdas sjukpenning.

Björklund: Läs historia, Åkesson!

Liberalernas ledare Jan Björklund sjöng de liberala värdenas lovsång i sitt Almedalstal och angrep SD- ledaren.

–Jimmie Åkesson, gå hem och läs historia!

Hjärnan pigg längre hos dagens 70-åringar

Dagens personer i 70-årsåldern är piggare i hjärnan än tidigare generationer. Men när den kognitiva förmågan väl börjar försämras, går nedgången snabbare än tidigare. Det antas hänga ihop med hur vi använder hjärnans reservkapacitet. 

S lovar 60 miljoner kronor till äldre

Socialdemokraterna vill satsa på idrott, friluftsliv och studiecirklar för äldre. Därför går partiet till val med löfte om 60 miljoner kronor per år till Föreningssverige, samt en fast kontaktperson för alla som har hemtjänst. 

Företag byteshandlar i ny barterring

Lokala företag blir starkare om de byter sitt överskott av varor och tjänster med varandra. Det är tanken med en så kallad barterring, som nu startar för första gången i Sverige.

© 2024 Fria.Nu