Bodström vill förbjuda barnporr på internet | Fria Tidningen
Fria.Nu

Bodström vill förbjuda barnporr på internet

Justitieminister Thomas Bodström vill att det ska bli olagligt att titta på barnporr på internet.

Det är förbjudet att utnyttja barn sexuellt, och därför är det förbjudet att göra barnporr. Sedan 1999 är det också förbjudet att ha barnporr. Man får till exempel inte ladda ner barnporrbilder i datorn. Det var mycket diskussion om det förbudet. En del var rädda för att tryckfriheten skulle försvinna.

Nu vill justitieministern att lagen ska bli effektivare. Barnen utnyttjas hela tiden som bilderna ligger på internet. En del barn som finns med på porrbilder vågar inte gå ut.

- De är rädda för att någon ska känna igen dem, säger Helena Karlén på Ecpat. Ecpat är en förening som arbetar mot barnporr och barnprostitution.

- När bilderna ligger kvar upprepas brottet. Barnen blir kränkta flera gånger, säger Thomas Bodström till TT.

Därför vill han att det ska bli olagligt att titta på barnporr på internet. Man kan inte kontrollera vad alla gör på internet. Men man kan se om någon har betalat för barnporr på internet. Man kan också se om någon har lagt in en barnporrsida på Favoriter för att lätt kunna titta igen.

Barn kan få skadestånd om man hittar porrbilder av dem i Sverige. Men det gäller bara barn som bor i Sverige. Thomas Bodström vill att barn som bor i andra länder också ska kunna få skadestånd. Problemet är att man ofta inte vet vilka barnen är, skriver DN.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

"Inget bidrag till rika föräldrar"

Maud Olofsson är ledare för centerpartiet, ett av partierna i regeringen. Hon är också näringsminister. Hon tycker att föräldrar med höga löner inte ska få barnbidrag. Men de andra partierna håller inte med.

Fria.Nu

Fiskolja är bra för barn med adhd

Många barn med adhd får mindre symptom av fiskolja. Det visar en ny studie. Efter sex månader hade nästan hälften av barnen fått mindre symptom.

Fria.Nu

Tjuvar använder fattiga barn

Kriminella ligor använder barn för att stjäla i Sverige, säger polisen. Fattiga familjer i Östeuropa får pengar för att barnen reser omkring med ligorna och stjäl.

Fria.Nu

© 2021 Fria Tidningen