Fria.Nu

Balrog har öppnat serien starkt

Balrog dominerar den södra elitserien i daminnebandy. Överraskande är dock att de senaste årens topplag Södertälje ligger i botten. I förra fredagens derby lagen emellan vann Balrog med uddamålet.

Balrog vann med 6-5 mot Södertälje i den andra derbymatchen lagen emellan inom en vecka. 228 åskådare såg matchen i Botkyrkahallen. Matchen var länge jämn och Södertälje ledde med 4-2 och 5-3 i andra perioden, men i slutet av perioden reducerade Balrog.

I slutperioden kvitterade sedan Botkyrkalaget och gjorde även segermålet genom Jeanette Giörtz.

- Vi spelade mycket bra i första och andra perioden, och även i den tredje, men det kändes som att dom lade in sina extra resurser i sista perioden och att de var först på bollarna framför vårat mål, kommenterar unga anfallaren Nadja Nielikäinen på Södertälje Rockets hemsida.

Den knappa förlusten var ändå ett fall framåt för kringelstadslaget. Den första matchen, 30 oktober i Täljehallen, slutade nämligen med storseger, 10-3, till Balrog.

Balrog har alltså som vanligt öppnat säsongen på ett starkt sätt, och leder serien före Pixbo.

Detta trots att laget länge saknat norska Birgitte Lersbryggen som fick en bristning i vaden i serie-

premiären. Norskan har under flera år varit en av stöttepelarna i Botkyrkalaget och producerat massor av poäng.

Till skillnad från Balrog har Södertälje haft en riktigt svag inledning på säsongen. Laget, som alltid tagit SM-medalj de senaste åren, ligger nu sist i tabellen utan en poäng.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

AIK vann första Europacupen

AIKs damer tog förra helgen hem den första Europacupen för damlag. Två unga och starka krafter bakom triumfen var målvakten Kim Martin och anfallaren Pernilla Winberg.

Norge och Danmark i EM-semifinaler

Norge och Danmark spelar i dag semifinal i handbolls-EM. Det gör däremot inte Sverige, som åkte ut efter tre förluster mot Rumänien, Danmark och Tyskland. Nu väntar sannolikt ytterligare föryngring av det svenska landslaget inför hemma-EM 2006.