Läkare i Malmö dömdes för våldtäkt | Fria Tidningen
Fria.Nu

Läkare i Malmö dömdes för våldtäkt

En ung kvinna gick till av en plastik-kirurg. Hon ville att läkaren skulle ta bort hår från hennes kropp. Det gjorde han, men han våldtog henne också, säger hon. I måndags blev han dömd för våldtäkten.

Domstolen dömde plastikkirurgen till tre år och sex månader i fängelse. Han ska även betala 180 000 kronor i skadestånd till kvinnan, skriver Svenska Dagbladet.
Bo Albrektsson är åklagare. Han säger att det finns mycket bevis mot plastikkirurgen.
– Det var bra att han blev dömd. Men jag tycker att det var fel att han blev dömd för våldtäkt. Jag tycker att han skulle bli dömd för grov våldtäkt, säger Albrektsson.
Han kanske tänker överklaga domen. Bo Albrektsson tycker att läkaren ska dömas för grov våldtäkt för att han gjorde något som kunde ha dödat kvinnan. Läkaren gav henne narkos fast han inte hade säkerhets-utrustning i rummet, säger Albrektsson.

Plastikkirurgen tänker också överklaga. Hans advokat heter Mikael Nilsson. Han säger att domstolen bara har lyssnat på kvinnan, och det tycker han är fel.
– Det låter som om kvinnan hade hallucinationer eller drömde, säger han.
Plastikkirurgen och hans advokat säger att kvinnan blev bedövad med ett bedövningsmedel som ofta ger sexuella hallucinationer. Bedövningsmedlet heter Propofol.
Läkaren var ensam med patienten. Efteråt fanns hans sperma i patientens slida och trosor. Men läkaren säger att han troligen hade sperma på händerna när han behandlade kvinnan.
Fler patienter har sagt att plastikkirurgen i Malmö har gjort sexuella övergrepp mot dem. Nu har plastikkirurgen sålt sin mottagning, skriver Svenska Dagbladet. Enligt Dagens Nyheter kanske han inte kommer att få arbeta som läkare mer.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

"Inget bidrag till rika föräldrar"

Maud Olofsson är ledare för centerpartiet, ett av partierna i regeringen. Hon är också näringsminister. Hon tycker att föräldrar med höga löner inte ska få barnbidrag. Men de andra partierna håller inte med.

Fria.Nu

Fiskolja är bra för barn med adhd

Många barn med adhd får mindre symptom av fiskolja. Det visar en ny studie. Efter sex månader hade nästan hälften av barnen fått mindre symptom.

Fria.Nu

Tjuvar använder fattiga barn

Kriminella ligor använder barn för att stjäla i Sverige, säger polisen. Fattiga familjer i Östeuropa får pengar för att barnen reser omkring med ligorna och stjäl.

Fria.Nu

© 2021 Fria Tidningen