Debatt


Leif Öster
Fria.Nu

Vi är stolta över vårt naturvårdsarbete

Sveaskog har tuffare miljövårds- och naturvårdsmål än någon annan i skogsbranschen. Men det händer att vi gör misstag. Det går inte att undvika helt, skriver Leif Öster.

I SFT den 5 maj låter Anders Delin påskina att vi vill undvika debatt och går samtidigt till hårt person-

angrepp på enskilda personer i Sveaskog.

Smutskastningsdebatter är vi inte intresserade av, men en livlig dialog om vårt skogsbruk vill vi gärna ha. Därför ställer vi upp i intervjuer och debatter.

Därför ägnar vi mycket tid åt seminarier och möten med människor som på olika sätt berörs av skogsnäringen. Faktum är att vi själva har bjudit in fler än 2 000 personer till dialogmöten runt om i landet, för att ta del av deras synpunkter och förväntningar på vår verksamhet.

Sveaskog förvaltar 15 procent av Sveriges produktiva skogsmark. Det motsvarar en yta stor som hela Danmark. Trots att vårt skogsbruk är miljöcertifierat och trots att vi har tuffare miljö- och naturvårdsmål än någon annan aktör i skogsbranschen, så händer det att vi gör misstag.

Det kommer vi tyvärr aldrig att kunna undvika helt, även om vi arbetar med externa revisioner av verksamheten, egna uppföljningar, utbildningar etcetera. Det betyder inte, som Anders Delin påstår, att vi inte tål sanningens ljus. Tvärtom är vi stolta över våra duktiga medarbetare, över vår effektiva produktion och vårt ambitiösa naturvårdsarbete.

Och inte minst över det prestigefyllda erkännandet 'Gåva till jorden' som vi har fått från Världsnaturfonden för våra avvägningar mellan produktion och miljö.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Public service har bäst pressetik

Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar. Först ut är skribenterna Jens Ganman och Sargon De Basso som har olika syn på public service existensberättigande. Jens Ganman tycker att de statligt stödda mediebolagen har spelat ut sin roll. Här delar Sargon De Basso med sig av sitt resonemang kring varför han är av motsatt åsikt.

© 2024 Fria.Nu