Fria.Nu

Kungen vill närma sig Sverige i tiden

Stockholms Fria Tidning har fått en ny prenumerant, Karl den XVI Gustav, meddelade vår kundtjänst idag. Idén fick han av kronprincessan Viktoria som börjat intressera sig för den alternativa samhällsdebatten.

- Jag vill närma mig Sverige i tiden, säger Kungen, som också lämnat sitt mobilnummer för kommande uttalanden till SFT.

Kungen hade fått tipset om Stockholms Fria Tidning av kronprinsessan Viktoria, som nyligen börjat intressera sig för alternativa rörelser, feminism, med mera. Hon berättar att hon just nu samlar argument för att kungen ska acceptera henne som kvinnlig tronarvinge, och bland annat tänker använda SFT som redskap.

- Jag tycker kungen är lite mossig och behöver andra perspektiv på tillvaron, säger Viktoria som länge smygläst SFT på nätet.

Hon berättar att hon i Pressbyrån hittat det senaste numret av tidningen som hon visat för kungen. Han blev genast väldigt intresserad av demonstranternas version om massingripandena vid Israeldemonstrationen och om hur försöksdjur behandlas inom forskningen.

- Det är ju självfallet ett perspektiv som inte kommer fram vid mina besök i forskningslaboratorier, och under middagar på israeliska ambassaden. Genom att läsa SFT kontinuerligt, kan jag vidga diskussionerna i dessa sammanhang, säger Kungen.

Kungen ringde själv upp kundtjänst och tecknade en livstidsprenumeration.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Landstinget gemensamt lån med SKB

Eftersom ombyggnaden av väg 288 blivit dyrare än beräknat har Svensk Kärnbränslehantering, SKB, och Landstinget i Uppsala län valt att agera.

Uppsala Fria

”Det tillhör forntiden”

Efter att Skånes Fria Tidning börjat granska föreningen Isbjörnarnas könspolicy ändrar sig tjänstemännen på kommunen och kräver förändring.

Skånes Fria

”Man har glömt att vi jobbar med liv och död”

Ett tungt sparpaket drabbar Karolinska universitetssjukhuset. 650 miljoner kronor ska sparas. Omkring 800 förlorar sina jobb. ”Man kan inte bolla med patienternas säkerhet för att spara pengar”, säger Anette Karlsson, vårdförbundets ordförande på sjukhuset i Solna.

Stockholms Fria

© 2024 Fria.Nu