Nu är vi helt digitala! | Fria Tidningen
Fria Tidningen

Nu är vi helt digitala!

Kära Fria-läsare. Hoppas ni har haft en bra jul och ett gott nytt år och känner er redo för nytt och förändring tillsammans med oss. Som ni redan märkt så är Fria Tidningen från och med detta nummer helt digital, det vill säga den kommer som en PDF i din mejlbox – och det kommer den att fortsätta göra.

Varför har vi inte informerat om detta tidigare? Jo för vi har inte vetat förrän nu – så kan det vara ibland. Mediebranschen är i stor och snabb förändring och som ni säkert redan läst och märkt så har Fria- och ETC-tidningar varit tvungna att göra drastiska förändringar på kort tid för att säkra framtiden för de tidningar som är kvar. Och eftersom den digitala tidsåldern redan är över oss känns en övergång till digital utgivning – för att kunna lägga pengarna på journalistiken mer än formen – som en bra idé. Och det är inte så dramatiskt som en kan tro. Vi är fortfarande till stor del samma personer som gör precis samma tidning med samma fokus, bara i ett nytt format. Och även om vi önskar att allt skulle finnas tillgängligt på nätet gratis så funkar det inte så. Granskande journalistik måste få kosta pengar oavsett om det är på papper eller digitalt. Självfallet kommer vi att göra allt för att du ska få en maximal läsupplevelse även i det nya formatet. Det kommer hända saker första kvartalet av 2018…

Tidningens ryggrad har alltid varit fördjupning och kontext. Så är det fortfarande. Tack vare de reaktioner vi har fått från er läsare i samband med att bland andra Göteborgs- och Stockholms Fria Tidningar nu har lagts ner är vi mer övertygade än någonsin att det Fria gör, gör ingen annan – vår röst behövs. Vi vill ge ett mångskiftande perspektiv på tillvaron och politiken. Men det är som sagt inte gratis, så vi är beroende av er läsare och att ni fortsätter att prenumerera. Som prenumerant får du ta del av allt material. I samband med att vi snart lanserar en ny webb kommer vi att låsa in artiklar. Du som är prenumerant kommer alltid få mer. Inte bara artiklar, utan också inbjudningar till debatter och andra evenemang.

Vi genomför också förändringar som ska ge er läsare fler aktuella nyheter. Fria Tidningen ska bli mer ingripande. 2018 är ju ett valår och våra fokusfrågor är viktigare än någonsin. Samtidigt får vi också mer tid till journalistiken. Vi slipper papperstidningens begränsningar och kan oftare vara på plats för att berätta om det som ingen annan berättar om. För sanningen är att Sverige behöver fler vänsterröster i media, inte färre. Aldrig har det behovet varit större. Den världsbild vi i hög utsträckning blir matade med av de stora mediebolagen behöver en motröst, en motbild. Den kommer vi att fortsätta stå för. Fria Tidningen är en plats där kommersiella intressen inte styr. En liten motståndsficka. Det är vårt löfte till dig.

Välkomna med på vår digitala resa, den har bara börjat.

Vänliga hälsningar

Annons

© 2018 Fria Tidningen