”Avsluta idrottsutbytet med Israel!” | Fria Tidningen

Debatt


Proletären FF
  • Palestinska organ står under press, det gäller även fotbollen. Nyligen gjorde militären en razzia på palestinska fotbollsförbundets kontor. Här en demonstration för frigivning av några palestinska fotbollsspelare.
Fria Tidningen

”Avsluta idrottsutbytet med Israel!”

Svenska fotbollförbundet måste avbryta idrottsutbytet med ockupationsmakten Israel, skriver Proletären FF i ett öppet brev till Karl-Erik Nilsson.

Det är med bestörtning vi ser hur den israeliska staten trappar upp sina militära angrepp på den palestinska befolkningen och deras organ. Så sent som den 24 november gjorde israelisk militär en razzia på det palestinska fotbollsförbundets huvudkontor i Ar-Ram, en förort till Jerusalem.

I somras dog över 2 000 personer i Gaza genom Israels aggressiva bombningar av sjukhus, skolor, FN-byggnader, bostäder och idrottsplatser. Om det ska ges en rimlig möjlighet till fred i området så måste Israel upphöra med sin ockupation och sina militära angrepp på palestinska områden och den palestinska befolkningen.

Den palestinska idrottens svåra situation uppmärksammades på FIFA:s senaste kongress och FIFA har tillsatt en utredning. I ett uttalande från PFA (Palestinian Football Association) informeras att FIFA:s ordförande Sepp Blatter har fördömt det israeliska angreppet på PFA:s huvudkontor och kallar det ”fruktansvärt”.

Vi hoppas att även Svenska fotbollförbundet inser orimligheten i att fortsätta ha ett idrottsutbyte med en ockupationsmakt och väljer att ansluta sig till Proletären FF:s och många andras krav på en bojkott av Israel!

Sportsliga hälsningar,

Ingrid Frejd • Ordförande Proletären FF

Fakta: 

Fria Tidningen har sökt SvFF:s ordförande för ett svar men denne har ej tid för närvarande.

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Femtio år av ockupation

Sexdagarskriget fyller 50 år och än är ingen lösning i sikte för Israel-Palestinakonflikten, skriver fem representanter för civilsamhället.

© 2020 Fria Tidningen