Soft chocolate chip cookies | Fria Tidningen
  • Soft chocolate cookies
Fria Tidningen

Soft chocolate chip cookies

Sega och knapriga glutenfria kakor – perfekta att äta till glass. Baka och mumsa!

Det blir ca 16 kakor (en rågad matsked smet per kaka)

Ingredienser:

  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl rismjöl
  • 0,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl ljust muskovadosocker
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm kanel
  • 2 krm salt
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl chocolate chips eller hackad mörk choklad

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp vatten med fiberhusken under kraftig omrörning med en visp.

Vid första bubblan – Ställ åt sidan och låt svalna.

Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.

Tillsätt lönnsirap och kokosolja och blanda ihop.

Tillsätt fiberhusk-blandningen och blanda väl.

Tillsätt chocolate chips och rör ner i kaksmeten.

Forma kakbollar (en rågad matsked ungefär) med blöta händer, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen.

Sänk värmen till 175 grader och låt stå inne i ugnen i ca 14 minuter, tills de är lätt gyllenbruna vid kanterna.

Ta ut och låt dem ligga på plåten i 5 minuter.

Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

 

Fakta: 

Receptet är skapat av Jasmine Lindberg som driver bloggen Vegan style.

Rekommenderade artiklar

Omställning pågår

Omställningsrörelsen växer och har blivit en påverkansfaktor i samhället. Men hur ser framtidens omställning ut?

Fem sorters kakor

Alla sommardagar brukar ju inte vara soliga, så här kommer matredaktionens tips för mulna eller regniga dagar: baka! Javisst, varför inte plocka fram dina bakbunkar och vispar och titta efter i skåpen om det finns något vetemjöl och bakpulver och sätta igång. Av oss får du några recept på lite av varje att börja med. Det är bara att sätta igång så får du fina kakor till eftermiddagskaffet i hammocken när solen tittar fram i morgon!

© 2019 Fria Tidningen